Friday, April 8, 2011

Σπάει (και) το φράγμα των $1,44 το ευρώ


Σπάει (και) το φράγμα των $1,44 το ευρώ



Το ανοδικό momentum του ευρώ συνεχίζεται, με το κοινό νόμισμα να διασπά και το επίπεδο των 1,44 δολαρίων και να κινείται στο υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Ιανουαρίου του 2010. Οι ανησυχίες για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τον προϋπολογισμό στις ΗΠΑ και οι εκτιμήσεις για νέες αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ μέσα στο έτος επηρεάζουν θετικά το ευρώ, τόσο έναντι του δολαρίου όσο και σε σχέση με το ιαπωνικό γεν.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,4400 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, σημειώνοντας κέρδη 0,63%, ενώ σημαντική ενίσχυση της τάξης του 0,86% καταγράφει και έναντι του γεν στα 122,53 γεν. Σε σχέση με τη στερλίνα το ευρώ κινείται πιο ήπια, διαπραγματευόμενο στις 0,8782 στερλίνες με άνοδο 0,16%, ενώ έναντι του ελβετικού φράγκου σημειώνει κέρδη 0,20% στα 1,3141 φράγκα.

«Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Trichet δεν αποσαφήνισε ότι η αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης αποτελεί την απαρχή μίας σειράς αυξήσεων, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στο μέλλον από την ΕΚΤ», εκτιμά ο Kuniyuki Hirai, διευθυντής του τμήματος ξένου συναλλάγματος της Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. Ο ίδιος προσθέτει ότι αυτός είναι ο λόγος που το ευρώ ανακάμπτει μετά την αρχική του πτώση.

source: capital.gr

No comments:

Share |