Wednesday, March 2, 2011

Συνεχίζει την αναζήτηση στόχων εξαγοράς ο Buffett


Συνεχίζει την αναζήτηση στόχων εξαγοράς ο Buffett


Αισιόδοξος για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, παρά το γεγονός ότι η ανάκαμψη είναι άρρυθμη, εμφανίστηκε ο Warren Buffett σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του CNBC.



Παρά το σεβασμό του για τις προσπάθειες του προέδρου της Fed, Ben Bernake, ο Buffett επισήμανε πως η λύση δεν είναι τα περισσότερα μέτρα. «Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα από αυτά», δήλωσε.



Παράλληλα, υποστήριξε πως ότι οι βελτιώσεις που θα παρουσιαστούν σε επιχειρηματικό επίπεδο τους προσεχείς μήνες, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του ποσοστού ανεργίας μέχρι και το 7% έως τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2012.



Στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους της Berkshire, ο Buffett είχε αναφέρει πως αναζητούσε περισσότερες μεγάλες εξαγορές, έπειτα από την εξαγορά της Burlington Northern Santa Fe, που στοίχισε 26,5 δισ. δολάρια.



Ωστόσο, τόνισε πως δεν υπάρχει πιθανός στόχος που να παρουσιάζει «υψηλές πιθανότητες» προς το παρόν.

Χαρακτηρίζοντας τις μεγάλες εξαγορές, «ελέφαντες», είπε χαρακτηριστικά «Δεν υπάρχουν πολλοί ελέφαντες εκεί έξω και κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν να είναι στο δικό μου ζωολογικό κήπο».



Επιπλέον ο Buffett αναφερόμενος στις αναταραχές στη Μέση Ανατολή, τόνισε πως είναι «εύλογη η ανησυχία» ότι θα έχουν επίδραση στις παροχές πετρελαίου.



source: capital.gr

No comments:

Share |