Monday, February 7, 2011

Καλύτερα των προσδοκιών τα έσοδα των εταιρειών του S&P


Καλύτερα των προσδοκιών τα έσοδα των εταιρειών του S&P


Περισσότερες από κάθε άλλη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι οι αμερικανικές εταιρείες που ανακοινώνουν πωλήσεις μεγαλύτερες από ό,τι αναμενόταν, βοηθώντας έτσι ώστε να διευρυνθεί το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό ράλι από το 1936.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, οι Caterpillar Inc και United Parcel Service Inc., «βαρόμετρα για την οικονομία εξαιτίας των κατασκευαστικών και μεταφορικών τους δραστηριοτήτων», είναι μεταξύ του 72% των εταιρειών του Standard & Poor’s 500 που ανακοίνωσαν περισσότερα έσοδα στο προηγούμενο τρίμηνο από αυτά που περίμεναν οι αναλυτές.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αναλογία από το 2006 τουλάχιστον, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Ακόμη, οι πωλήσεις υπερέβησαν τις προσδοκίες κατά 23,% μέσο όρο, που είναι το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων δύο ετών.

Ενώ τα αμερικανικά κέρδη έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις της Wall Street για επτά συνεχόμενα τρίμηνα, οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες των προβλέψεων από το 2008, καθώς οι ΗΠΑ τελείωσαν τη χειρότερη ύφεση των επτά τελευταίων δεκαετιών και οι εργοδότες απέλυσαν 8,75 εκατ. εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι Bank of America Corp και Penn Capital Management, αναφέρουν ότι η απροσδόκητη αύξηση των εσόδων αποδεικνύει ότι η οικονομία διευρύνεται αρκετά, ώστε οι εταιρείες να σταματήσουν να κλείνουν εργοστάσια και να απολύουν εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών του Bloomberg, τα συνολικά έσοδα για τις εταιρείες του S&P, αναμένεται να αυξηθούν 7,5% φέτος, που είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 2007, στο ιστορικό υψηλό των 1,017 δολαρίων



source: capital.gr

No comments:

Share |