Monday, February 7, 2011

Ν. Κορέα: Για χειραγώγηση της αγοράς κατηγορείται η Deutsche Bank


Ν. Κορέα: Για χειραγώγηση της αγοράς κατηγορείται η Deutsche Bank

ΣΕΟΥΛ (Dow Jones)—Η ρυθμιστική αρχή της Νότιας Κορέας, Financial Supervisory Service, θα καταθέσει καταγγελία κατά της Deutsche Bank AG και πέντε υπαλλήλων της στη Σεούλ και το Χονγκ Κονγκ, κατηγορώντας τους για χειραγώγηση της αγοράς, όπως μεταδίδει σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ρυθμιστική αρχή κατηγορεί την Deutsche Bank και τους υπαλλήλους της ότι προέβησαν στην παρατυπία στις 11 Νοεμβρίου, όταν ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Νότιας Κορέας, Kospi, υποχώρησε 48 μονάδες στα 10 τελευταία λεπτά της συνεδρίασης από συναλλαγές arbitrage μεταξύ της αγοράς spot και της αγοράς futures.

Στα 10 τελευταία λεπτά της συνεδρίασης στις 11 Νοεμβρίου, ημέρα λήξης συμβολαίων options, πέρασαν εντολές πώλησης 2,4 τρις. γουόν από ξένους επενδυτές. Η μερίδα του λέοντος των εντολών πέρασε μέσω της τοπικής χρηματιστηριακής μονάδας της Deutsche Bank. Ο δείκτης Kospi ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 53,12 μονάδων ή 2,7% στις 1.914,73 μονάδες, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές ξεκίνησαν στη συνέχεια έρευνα σχετικά με το ρόλο της Deutsche Bank στο περιστατικό που ονομάστηκε «option shock» από τον τοπικό τύπο.


source: capital.gr

No comments:

Share |