Monday, February 7, 2011

Γερμανία: Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων για τις βιομηχανικές παραγγελίες


Γερμανία: Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων για τις βιομηχανικές παραγγελίες


Σε ποσοστό 3,4% υποχώρησαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες το Δεκέμβριο, σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη των προσδοκιών, εξαιτίας της έλλειψης μεγάλων παραγγελιών και της χαμηλής ζήτησης για νέα οχήματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

Η πτώση «επηρεάστηκε από τις κάτω του μέσω όρου μεγάλες παραγγελίες και τη μείωση των παραγγελιών για οχήματα», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο.

«Η τάση για τις βιομηχανικές παραγγελίες συνεχίζει ωστόσο να έχει ανοδικό χαρακτήρα ενώ εμφανίστηκε πιο δυναμική στο τέταρτο τρίμηνο από το τρίτο τρίμηνο του 2010», σημείωσε το υπουργείο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση 1,5% σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο, μετά από αύξηση 5,2% το Νοέμβριο.

Στην πτώση του Δεκεμβρίου οδήγησε η κατά 4,2% μηνιαία πτώση των ξένων παραγγελιών, ειδικότερα η κατά 8,9% πτώση της ζήτησης από χώρες εκτός Ευρωζώνης, όπου οι γερμανικές εταιρείες είχαν βρει πρόσφορο έδαφος στις αναδυόμενες χώρες.

Οι παραγγελίες από χώρες της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν σε ποσοστό 3,7% σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο. Η εγχώρια ζήτηση ωστόσο υποχώρησε κατά 2,4%, επίσης σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο, μετά από ήπια άνοδο 1,8% το Νοέμβριο.



source: capital.gr

No comments:

Share |