Friday, February 11, 2011

Nokia και Microsoft ενώνονται για να αντιμετωπίσουν Apple και Google



Nokia και Microsoft ενώνονται για να αντιμετωπίσουν Apple και Google


Συνεργασία με την Microsoft στον τομέα του λογισμικού σύναψε η Nokia Oyj, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, σε μια προσπάθεια οι δύο εταιρείες από κοινού να συναγωνιστούν καλύτερα την Google Inc και την Apple Inc.

Οι εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στην αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας, όπως τόνισε η Nokia, με τη φινλανδική εταιρεία να μετακινείται στα Windows της Microsoft ως την βασική πλατφόρμα λογισμικού.

Ο Stephen Elop, ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες για τη στρατηγική αύξησης του μεριδίου που καταλαμβάνει στην αγορά και των κερδών, σήμερα στο Λονδίνο.

Η συνεργασία με την Microsoft στόχο έχει να βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος στον ανταγωνισμό με το Android της Google και το iPhone της Apple.

Εξάλλου, η Nokia υπογράμμισε τη νέα στρατηγική της εταιρείας με νέα διοικητική ομάδα, ενώ ανακοίνωσε ότι ο Alberto Torres θα αποχωρήσει από το εκτελεστικό συμβούλιο.

Η Nokia δήλωσε πως από την 1η Απριλίου θα έχει νέα δομή στην εταιρεία με δύο ξεκάθαρες επιχειρηματικές μονάδες, που θα αφορούν στις έξυπνες συσκευές και στα κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, έθεσε στόχο την αύξηση των εσόδων το 2011 και μακροπρόθεσμα, ωστόσο τόνισε ότι οι προοπτικές του έτους υπόκεινται σε αβεβαιότητες και για αυτό δεν μπορεί να δώσει ετήσιο στόχο για το 2011.


source: capital.gr

No comments:

Share |