Friday, February 11, 2011

Στα 50 δις δολάρια το έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο


Στα 50 δις δολάρια το έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο

Στα 50 δις δολάρια ανήλθε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, αυξημένο κατά 7 δις δολ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους. Αυτός ήταν ο 28ος συνεχόμενος μήνας που που ο προϋπολογισμός «κλείνει» με έλλειμμα.
Οι δαπάνες της κυβέρνησης ανέρχονται περίπου στα 276 δις δολ. τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένων 60 δισεκατομμύρια δολαρίων στις πληρωμές Κοινωνικής Ασφάλισης. Πριν από ένα χρόνο, τον Ιανουάριο, οι πληρωμές αυτές ήταν 28.000.000.000 δολάρια. Τα έσοδα, σύμφωνα με το Υπ. Οικονομικών ανέρχονται στα 226 δις δολ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους 37 από τους τελευταίους 58 Ιανουάριους παρατηρήθηκε έλλειμμα στις ΗΠΑ.
Το έλλειμμα των 7 δις δολαρίων παρουσιάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο πριν την απελευθέρωση της φορολογικής 2012 του προϋπολογισμού του προέδρου Barack Obama, ο οποίος πρόκειται να αποστείλει τον προϋπολογισμό στο Κογκρέσο την Δευτέρα.
Τους πρώτους τέσσερις μήνες του οικονομικού έτους, το έλλειμμα ήταν περίπου 419 δις δολάρια, σχεδόν 12 δις δολάρια λιγότερο από τους πρώτους τέσσερις μήνες του περασμένου έτους, γεγονός που δείχνει ότι βελτιώθηκε με την πάροδο του οικονομικού έτους.
Ο Λευκός Οίκος και ορισμένοι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι σε καλό δρόμο για να υποβάλει ένα άλλο έλλειμμα άνω του 1 τρις δολαρίων για το φορολογικό 2011. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος προϋπολογισμός του Ομπάμα θα περιλαμβάνει ενημέρωση των στοιχείων του ελλείμματος. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτιμά ότι το έλλειμμα θα χτυπήσει ένα ρεκόρ 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2011.

source: reporter.gr

No comments:

Share |