Friday, February 11, 2011

Κίνα: Φρένο στις εγγυήσεις δανείων από τις ασφαλιστικές


Κίνα: Φρένο στις εγγυήσεις δανείων από τις ασφαλιστικές

ΣΑΝΓΚΑΗ (Dow Jones) – Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές για τον ασφαλιστικό κλάδο απαγόρευσαν στις ασφαλιστικές της χώρας και στις μονάδες διαχείρισης κεφαλαίων ή άλλες θυγατρικές τους να παρέχουν εγγυήσεις στο χρέος άλλων επιχειρήσεων, σε μια νέα κίνηση από το Πεκίνο για να μειώσει πιθανούς κινδύνους στο τεράστιο χρηματοπιστωτικό του σύστημα.

Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις και οι μονάδες διαχείρισης κεφαλαίων δεν θα επιτρέπεται να προσφέρουν εγγυήσεις στο χρέος άλλων εταιρειών. Εξαιρούνται οι εγγυήσεις δανείων που συνδέονται με δικαστικές υποθέσεις, οι ασφαλίσεις εξαγωγικών πιστώσεων και οι εγγυήσεις στη ναυτική ασφάλιση (marine insurance), όπως αναφέρει η Ρυθμιστική Επιτροπή για τις Ασφάλειας (CIRC) της Κίνας σε ανακοίνωση με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου, αλλά ανάρτησε στην ιστοσελίδα της την Πέμπτη,

Η CIRC ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από τις 20 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, οι ασφαλιστικοί όμιλοι θα επιτρέπεται να παρέχουν εγγυήσεις χρέους για τις δικές τους μονάδες, διευκρίνισε η CIRC.

Οι ασφαλιστικές θα πρέπει επίσης να γνωστοποιούν τις υφιστάμενες εγγυήσεις χρέους στις οικονομικές τους καταστάσεις και να απομειώνουν την έκθεση τους όταν αξιολογούν τις δυνατότητες αποπληρωμής τους.

Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να γνωστοποιήσουν στην CIRC μέχρι το τέλος του Μαρτίου υφιστάμενες εγγυήσεις χρέους που δεν εντάσσονται στους νέους κανονισμούς και θα πρέπει να αποσύρουν τις εγγυήσεις πριν από το τέλος του Ιουνίου.




source: capital.gr

No comments:

Share |