Friday, February 25, 2011

Αύξηση 0,5% του δείκτη Leading Economic τον Ιανουάριο


Αύξηση 0,5% του δείκτη Leading Economic τον Ιανουάριο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Dow Jones)— Κατά 0,5% στις 107,5 μονάδες ενισχύθηκε ο δείκτης Leading Economic Index του Conference Board για την Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, συρρικνωμένος έπειτα από τα υψηλότερα κέρδη των δυο προηγούμενων μηνών.

Τόσο το Δεκέμβριο όσο και το Νοέμβριο, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,7% σε κάθε μήνα.

Ο δείκτης δείχνει το οικονομικό κλίμα, τις άδειες κατασκευής, τις νέες παραγγελίες κεφαλαιακών αγαθών, την παροχή χρήματος, την απόδοση των επιτοκίων, τη μεταποιητική δραστηριότητα και τις προσδοκίες των υπηρεσιών, μεταξύ άλλων μεγεθών.

«Η μικρή υποχώρηση του Ιανουαρίου καταδεικνύει πως δεν υπάρχει εγγύηση πως αυτή η τάση θα διατηρηθεί τους προσεχείς μήνες», ανέφερε ο Jean-Claude Manini, οικονομολόγος του Conference Board για την Ευρώπη.

«Η προοπτική της δημοσιονομικής εξυγίανσης και του αυξανόμενου πληθωρισμού αποτελεί ισχυρή υπενθύμιση των καθοδικών κινδύνων που αντιμετωπίζει η οικονομία της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του έτους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο δείκτης Coincident Economic Index του Conference Board, ο οποίος μετρά την τρέχουσα οικονομική δραστηριότητα, παρέμεινε αμετάβλητος το Ιανουάριο στις 102,6 μονάδες, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.





source: capital.gr

No comments:

Share |