Friday, January 7, 2011

Bloomberg: Σε υψηλό 19 ετών αναμένονται τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ στο δ΄ τρίμηνο


Bloomberg: Σε υψηλό 19 ετών αναμένονται τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ στο δ΄ τρίμηνο

Οι αμερικανικές εταιρείες αναμένεται να καταγράψουν το πιο κερδοφόρο δ΄ τρίμηνο στην ιστορία τους, καθώς οι εταιρείες, από την Apple Inc μέχρι και την Dow Chemical, «αισθάνονται» ήδη τη ζήτηση για το iPad και άλλα καταναλωτικά αγαθά που ενισχύουν την οικονομία.

Τα κέρδη ανά μετοχή για όλες τις εταιρείες που διαπραγματεύονται στο δείκτη Standard & Poor’s 500, αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 20% στα 22,05 δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών του Bloomberg.

Τα κέρδη, εξαιρουμένων αυτών από τον χρηματοοικονομικό κλάδο, αναμένεται να έχουν αυξηθεί 12%.

Οι επενδυτές είναι περισσότεροι σίγουροι ότι η οικονομική ανάκαμψη θα διατηρηθεί και ότι οι εταιρείες θα είναι σε θέση να αυξήσουν τις τιμές και να συγκρατήσουν το κόστος, δήλωσε ο John Carey, ο οποίος διαχειρίζεται 55 δισ. δολάρια αμερικανικών τίτλων για την Pioneer Investment Management.

Ο ίδιος τόνισε ότι το momentum για την ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη σε αυτό το σημείο.

Οι τεχνολογικές εταιρείες και αυτές του βιομηχανικού κλάδου έχουν ανοίξει το δρόμο για αυτό που μπορεί να αποδειχθεί ως το ισχυρότερο έτος για τα αμερικανικά κέρδη από το 2007, και το καλύτερο δ΄ τρίμηνο από το 1992, όταν δηλαδή το Bloomberg άρχισαν να καταγράφει τα στοιχεία.

Οι εταιρείες του S&P 500 έχουν ήδη υπερβεί τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη, για έξι συνεχόμενα τρίμηνα, που είναι ρεκόρ από το 1993.


source: capital.gr

No comments:

Share |