Friday, January 7, 2011

ΗΠΑ: Μικτά τα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης και την ανεργία


ΗΠΑ: Μικτά τα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης και την ανεργία

Μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση κατέγραψαν οι θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, με το ποσοστό ανεργίας ωστόσο να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 μηνών.

Ειδικότερα, οι θέσεις απασχόλησης στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα ενισχύθηκαν κατά 103.000 τον περασμένο μήνα, καθώς ο ιδιωτικός τομέας απορρόφησε 113.000 νέες θέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν σημαντικά εμφανίζοντας αύξηση των θέσεων απασχόλησης κατά 71.000 από 39.000 που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 9,4%, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2009, καταγράφοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα άνω των δέκα ετών. Ακόμη κι έτσι, περίπου 14,5 εκατ. άτομα που επιθυμούν να εργαστούν, παραμένουν στη λίστα των ανέργων.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν προβλέψει ότι οι καταστάσεις μισθοδοσίας θα αυξάνονταν κατά 150.000 το Δεκέμβριο, ενώ η ανεργία θα υποχωρούσε ελαφρά στο 9,7%.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό ανεργίας παραμένει πάνω από το επίπεδο του 9% από το Μάιο του 2009, ήτοι για διάστημα 20 μηνών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διάστημα παραμονής σε τόσο υψηλά επίπεδα από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.



source: capital.gr

No comments:

Share |