Monday, January 10, 2011

Μ. Βρετανία: Θα εξασφαλίσει πάνω από £1 δισ. μέσω κατάργησης των Quango


Μ. Βρετανία: Θα εξασφαλίσει πάνω από £1 δισ. μέσω κατάργησης των Quango

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Η βρετανική κυβέρνηση θα αποταμιεύσει «πολύ περισσότερο» από ένα δισ. λίρες μέσω της κατάργησης των ανεξάρτητων δημοσίων υπηρεσιών, δήλωσε ο υπεύθυνος για το έργο νομοθέτης την Παρασκευή, αντικρούοντας πρόσφατη κυβερνητική έκθεση.

Η Εξεταστική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης ανέφερε την Παρασκευή ότι η προγραμματισμένη κατάργηση των "quangos”, όπως χαρακτηριστικά ονομάζονται τα σώματα αυτά στη Μ. Βρετανία, είναι «κακότεχνη» και δεν θα καταφέρει να αποταμιεύσει σημαντικό ποσό χρημάτων ή να αυξήσει την απόδοση.

Ο επικεφαλής του Cabinet Office Francis Maude, ωστόσο, ο οποίος ηγείται της μεταρρύθμισης των quango δήλωσε στο BBC Radio 4 ότι το εγχείρημα θα αποδώσει «τουλάχιστον» 1 δισ. λίρες, όπως είχε εκτιμήσει νωρίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron.

«Τα χρήματα που θα εξασφαλίσουμε συνολικά από τα quangos θα υπερβούν κατά πολύ την εκτίμηση, θα είναι πολύ περισσότερα από αυτή», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το Συντηρητικό Κόμμα του Cameron, υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε δραστική περικοπή των quangos, ένα από τα βασικά παραδείγματα των σχεδίων της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος πριν τις εκλογές του Μαΐου.



Πηγή:www.capital.gr

No comments:

Share |