Monday, January 10, 2011

Βρετανία: Νέα πτώση του δείκτη τιμών κατοικιών της Halifax


Βρετανία: Νέα πτώση του δείκτη τιμών κατοικιών της Halifax

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Υποχώρησαν για δεύτερο συνεχή μήνα οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία τον Δεκέμβριο, ωστόσο αναμένεται να κινηθούν σταθεροποιητικά το 2011, όπως αναφέρει η βρετανική εταιρεία ενυπόθηκων δανείων Halifax.

Ο δείκτης τιμών της Halifax υποχώρησε 1,3% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα στη μέση τιμή των 163.435 λιρών ακολουθώντας την πτώση κατά 0,2% το Νοέμβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires την περασμένη εβδομάδα έκαναν λόγο για πτώση των τιμών κατά 0,5% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο.

"Κοιτάζοντας μπροστά, περιμένουμε περιορισμένες κινήσεις των τιμών των κατοικιών το 2011 με τους κινδύνους να παραμένουν στην καθοδική πλευρά", αναφέρει ο Martin Ellis, οικονομολόγος της Halifax σε σχετική ανακοίνωση.

Οι τιμές για το δ΄ τρίμηνο του 2010 υποχώρησαν κατά 0,9% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο. Η μέση τιμή για τους τρεις μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο σημείωσαν πτώση 1,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, μετά από πτώση 0,7% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο.

Η Halifax επικεντρώνεται στις τριμηνιαίες συγκρίσεις σε ετήσια βάση καθώς, όπως επισημαίνει, εξομαλύνει τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις και παρέχει μια καλύτερη εικόνα των υποκείμενων τάσεων της αγοράς. Στη σύγκριση της ετήσιας μεταβολής που χρησιμοποιείται πιο συχνά οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν 2,8% από τον Δεκέμβριο του 2009.




source: capital.gr

No comments:

Share |