Monday, December 13, 2010

Έσοδα ρεκόρ για τις τράπεζες της Wall την περίοδο 2009-2010


Έσοδα ρεκόρ για τις τράπεζες της Wall την περίοδο 2009-2010

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street, ανακάμπτοντας μετά τις κυβερνητικές ενισχύσεις, αναμένεται να συμπληρώσουν το 2010 την καλύτερη διετία στην επενδυτική τραπεζική και το trading, ενώ τα αποτελέσματα μόνο του 2010 που αναμένεται να είναι τα δεύτερα υψηλότερα στην ιστορία, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2010 για τις πέντε μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες – Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Citigroup Inc. και Morgan Stanley – με βάση τα έσοδα από υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής και trading αναμένεται να είναι καλύτερο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα τρίμηνα λόγω των εργασιών αναδοχής και του μεγαλύτερου όγκου στο trading μετοχών και ομολόγων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, ακόμη και αν αυτό το τρίμηνο είναι πανομοιότυπο με το προηγούμενο, τα έσοδα των τραπεζών θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο έτος εκτός από το 2009.

Η εκτόξευση των εσόδων ακολουθεί τη συνδυασμένη οικονομική βοήθεια των 135 δισ. δολ. προς τις πέντε τράπεζες μέσα από το πρόγραμμα για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού κλάδου (TARP) αλλά και τον δανεισμό δισεκατομμυρίων από τις έκτακτες διευκολύνσεις της Federal Reserve στα τέλη του 2008 και τις αρχές του 2009 μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers Holdings Inc. όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Από τότε, οι τράπεζες έχουν επωφεληθεί από τα χαμηλά επιτόκια και τις αγορές χρεογράφων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα.

Οι πέντε τράπεζες εμφάνισαν έσοδα 93,7 δισ. δολ. στο εννεάμηνο του 2010 από συμβουλευτικές υπηρεσίες και παροχή υπηρεσιών σχετιζόμενων με την αναδοχή και από trading σε μετοχές και ομόλογα, ποσό σχεδόν 10% μειωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 όταν τα έσοδα για το έτος έφτασαν τα 127,8 δισ. δολ.


source: capital.gr

No comments:

Share |