Monday, December 13, 2010

Κατεβάζουν τα ρολά στο δημόσιο


Κατεβάζουν τα ρολά στο δημόσιο


Την μέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2011 από τη βουλή επέλεξαν οι δημόσιοι υπάλληλοι να κατέλθουν σε απεργία, αντιδρώντας με τον πλέον έντονο τρόπο στις προτάσεις για συγκράτηση των μισθολογικών τους αυξήσεων και επιβολής φορολογιών, προειδοποιώντας παράλληλα με κλιμάκωση των μέτρων. Σε σημερινή έκτακτη συνεδρία η Κεντρική Γραμματεία της ΠΑΣΥΔΥ, αποφάσισε να κατέλθουν τα μέλη της συντεχνίας σε μονοήμερη απεργία στις 16 Δεκεμβρίου «ως πρώτο μέτρο αντίδρασης», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας, «στο πακέτο μέτρων που αποφασίστηκε μονομερώς για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».

Αναφέρεται επίσης ότι την ίδια μέρα, 16 Δεκεμβρίου, θα συγκληθεί στις 10 το πρωί έκτακτο συνέδριο «για να αποφασίσει κλιμάκωση των μέτρων».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ, η Κεντρική Γραμματεία της συντεχνίας των δημοσίων υπαλλήλων εκφράζει «την έντονη απαρέσκεια της για τα προωθούμενα μέτρα τα οποία θεωρεί ως αντιλαϊκά, άδικα και ετεροβαρή αφού πλήττουν κατά κύριο λόγο το βιοτικό επίπεδο των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών ομάδων του πληθυσμού, ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και το συσσωρευμένο πλούτο αλλά και τους ίδιους τους βουλευτές και τους άλλους πολιτειακούς αξιωματούχους που το αποφάσισαν».

Η Κεντρική Γραμματεία θεωρεί «πρόκληση να ανατιμολογείται το νερό και να φορολογούνται πρόσθετα τα τρόφιμα και τα φάρμακα με κόστους που θα κληθούν να επωμιστούν οι συνταξιούχοι και ο απλός κόσμος και οι εργαζόμενοι, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες και αυτοί που φοροκλέπτουν και φοροδιαφεύγουν αποστερώντας το δημόσιο από εκατομμύρια έσοδα να συνεχίζουν να παραμένουν αλώβητοι».

Επίσης η Κεντρική Γραμματεία της ΠΑΣΥΔΥ καλεί την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα «να σεβαστούν έστω και τη δωδεκάτη τον κόσμο της εργασίας και να εγκαταλείψουν πρακτικές φαλκίδευσης ζωτικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των εργαζομένων με νομοθετικές ρυθμίσεις που παραβιάζουν τα εργατικά θέσμια και προειδοποιούν ότι τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν αναπόδραστα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με οδυνηρές συνέπειες για τα ευρύτερα συμφέροντα του τόπου».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η ΠΑΣΥΔΥ καταδικάζει «ανεπιφύλακτα και τη νεοφανή και πρωτόγνωρη τακτική για περικοπές στα μισθοδοτικά και συνταξιοδοτικά ωφελήματα των εργαζομένων του δημοσίου στο σύνολο τους, με την κατάθεση νομοσχεδίων χωρίς διαβούλευση στους θεσμοθετημένους μηχανισμούς συζήτησης και ρύθμισης των εργασιακών θεμάτων».

«Οι ενέργειες αυτές αποτελούν απροκάλυπτη υπόσκαψη στο θεσμό του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας που αποτέλεσε διαχρονικά θεμέλιο σταθερής προόδου και ανάπτυξης στον τόπο μας», καταλήγει η ΠΑΣΥΔΥ.


source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |