Wednesday, December 15, 2010

Novartis: Απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Alcon έναντι $12,9 δισ.


Novartis: Απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Alcon έναντι $12,9 δισ.

Τον πλήρη έλεγχο της Alcon Inc. αποκτά η Novartis AG καθώς συμφώνησε καταβάλει 12,9 δισ. δολάρια για τις μετοχές της εταιρείας που δεν έχει ήδη στην κατοχή της, δίνοντας τέλος στη διαμάχη με τους μετόχους μειοψηφίας που διήρκησε 11 μήνες.

Βάσει της συμφωνίας η πληρωμή θα γίνει με συνδυασμό μετοχών της Novartis και στην περίπτωση που χρειαστεί, μετρητά που συνολικά να ανέλθουν σε 168 δολάρια ανά μετοχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική φαρμακευτική.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Novartis άσκησε δικαίωμα αγοράς του 52% που κατείχε η Nestle στην Alcon έναντι 180 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, αυξάνοντας το ποσοστό της στην εταιρεία στο 77%. Είχε επίσης προτείνει να αγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές που κατείχαν οι μέτοχοι μειοψηφίας με χαμηλότερο αντίτιμο. Το συμβούλιο της Alcon είχε κρίνει την προσφορά ανεπαρκή και ζήτησε περισσότερα.

«Συγχαίρω το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου της Alcon και της Novartis για την επίτευξη μίας ευνοϊκής συγχώνευσης», τόνισε ο Kevin Buehler, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alcon.



source: capital.gr

No comments:

Share |