Wednesday, December 15, 2010

Η Moody΄s "απειλεί" την Ισπανία, απώλειες 1,9% στη Μαδρίτη


Η Moody΄s "απειλεί" την Ισπανία, απώλειες 1,9% στη Μαδρίτη

Πτωτικές πιέσεις δέχονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις πρωινές συναλλαγές της Τετάρτης, μετά την απόφαση της Moody’s να θέσει υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την πιστοληπτική αξιολόγηση "Aa1" της Ισπανίας.

Ειδικότερα, η Moody’s ανακοίνωσε ότι θέτει υπό αναθεώρηση της πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας εξαιτίας των υψηλών αναγκών αναχρηματοδότησης της χώρας και των προβλημάτων που αναμένεται να αντιμετωπίσει στην εξασφάλιση δανεισμού τον επόμενο χρόνο.

«Η εξέλιξη αυτή δεν είναι καλή για το ευρώ, αν και η αξιολόγηση της Moody’s για την Ισπανία είναι κατά μία βαθμίδα υψηλότερη από τους άλλους οίκους», τόνισε ο Charles Diebel, επικεφαλής στρατηγικής της Lloyds Bank Corporate Markets στο Dow Jones Newswires, σχολιάζοντας την απόφαση του οίκου.

Στα επιχειρηματικά νέα, τον πλήρη έλεγχο της Alcon Inc. αποκτά η Novartis AG καθώς συμφώνησε καταβάλει 12,9 δισ. δολάρια για τις μετοχές της εταιρείας που δεν έχει ήδη στην κατοχή της, δίνοντας τέλος στη διαμάχη με τους μετόχους μειοψηφίας που διήρκησε 11 μήνες.

Βάσει της συμφωνίας η πληρωμή θα γίνει με συνδυασμό μετοχών της Novartis και στην περίπτωση που χρειαστεί, μετρητά που συνολικά να ανέλθουν σε 168 δολάρια ανά μετοχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική φαρμακευτική.

Στο ταμπλό, ο Euro Stoxx 50 σημειώνει πτώση 0,84%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,46%, ο γερμανικός DAX υποχωρεί σε ποσοστό 0,55%, ενώ στο Παρίσι ο CAC-40 κινείται στο -0,57%.

Απώλειες 1,90% σημειώνει ο IBEX στην Ισπανία, σε ποσοστό 1,05% υποχωρεί ο ιταλικός MIB, ενώ ο ελβετικός SMI καταγράφει άνοδο 0,09%. Στην Πορτογαλία ο PSIR σημειώνει απώλειες 0,82%, ενώ στην Ιρλανδία ο βασικός δείκτης υποχωρεί σε ποσοστό 0,09%.



source: capital.gr

No comments:

Share |