Tuesday, December 21, 2010

Moody΄s: Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση η Πορτογαλία


Moody΄s: Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση η Πορτογαλία

Σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση θέτει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Πορτογαλίας η Moody’s Investors Services, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Πιο αναλυτικά, ο οίκος θέτει σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την μακροπρόθεσμη A1 και βραχυπρόθεσμη Prime-1 πιστοληπτική αξιολόγηση των ομολόγων της Πορτογαλίας. Η Moody’s επικαλείται την αβεβαιότητα αναφορικά με την μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα της χώρας, τις ανησυχίες για την ικανότητα πρόσβασης στις αγορές κεφαλαίου και τον πιθανό αντίκτυπο των μέτρων της κυβέρνησης για περαιτέρω στήριξη του τραπεζικού κλάδου.

Ο οίκος εκτιμά ότι οι ανησυχίες αυτές δικαιολογούν την απόφαση και σημειώνει ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας είναι πιθανό να αναπροσαρμοστεί καθοδικά κατά μία ή δύο βαθμίδες.

«Κατά την άποψη της Moody’s η φερεγγυότητα της Πορτογαλίας δεν αμφισβητείται», τονίζει ο Anthony Thomas, αντιπρόεδρος της Moody’s και επικεφαλής ανάλυσης για την Πορτογαλία. «Ωστόσο η πιθανή επιδείνωση του βάρους των χρεών σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και οι συνεχιζόμενες ανησυχίες αναφορικά με την ικανότητα της οικονομίας να αντέξει τη δημοσιονομική σύγκλιση και την απομόχλευση του ιδιωτικού τομέα σημαίνει ότι το Outlook μπορεί να μην συνάδει με την αξιολόγηση A1».



source: capital.gr

No comments:

Share |