Tuesday, December 21, 2010

Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK


Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)—Ο γερμανικός δείκτης προσδοκιών καταναλωτικού κλίματος της εταιρείας ερευνών GfK εμφανίστηκε μειωμένος για τον Ιανουάριο, εδραιώνοντας την άνοδο του περασμένου μήνα, όπως μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο δείκτης Ιανουαρίου διαμορφώθηκε στις 5,4 μονάδες, με πτώση από τις 5,5 μονάδες του Δεκεμβρίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση στις 5,7 μονάδες. Ο δείκτης για τον Δεκέμβριο ενισχύθηκε από τις 5,2 μονάδες του Νοεμβρίου.

Ο συνολικός δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK αναφέρεται στον επόμενο μήνα ωστόσο οι επί μέρους δείκτες του –οικονομικών προσδοκιών, προσδοκιών εισοδήματος και αγοραστικής τάσης – αναφέρονται στον τρέχον μήνα. Το Δεκέμβριο και οι τρεις επί μέρους δείκτες υποχώρησαν.

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε στις 58,8 μονάδες το Δεκέμβριο από 65,8 μονάδες το Νοέμβριο, αντιστρέφοντας την άνοδο έξι διαδοχικών μηνών.

Οι προσδοκίες εισοδήματος υποχώρησαν στις 40,3 μονάδες το Δεκέμβριο από 44,96 μονάδες το Νοέμβριο, ενώ η αγοραστική τάση μειώθηκε στις 33,8 μονάδες από 39,3 μονάδες.




source: capital.gr

No comments:

Share |