Tuesday, December 21, 2010

Κοντά στα 90 δολάρια το αργό


Κοντά στα 90 δολάρια το αργό

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων αναρριχήθηκε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων στον απόηχο των εκτιμήσεων ότι η αμερικανική οικονομική ανάπτυξη θα επιταχυνθεί το επόμενο έτος βελτιώνοντας και τη ζήτηση του πετρελαίου.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου του αργού έκλεισε στα 89,72 δολ. το βαρέλι, κατά 45 σεντς υψηλότερα ή 0,5%. Από την αρχή του έτους το αργό έχει σημειώσει άνοδο 13%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε 2,8% το τρίτο τρίμηνο, περισσότερο από την πρόβλεψη τον περασμένο μήνα για αύξηση 2,5%. Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει αύριο τα εν λόγω στοιχεία.

Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά πάσα πιθανότητα 3,5 εκατ. βαρέλι τις επτά ημέρες που έληξαν στις 17 Δεκεμβρίου από 346 εκατ. μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, πριν από την αυριανή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ. Οι προμήθειες την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκαν 9,85 εκατ., τα μέγιστα από τον Μάϊο του 2008.

source: reporter.gr

No comments:

Share |