Monday, November 1, 2010

Ολλανδία: Ξεκίνησε έρευνα στην αγορά των ενυπόθηκων δανείων


Ολλανδία: Ξεκίνησε έρευνα στην αγορά των ενυπόθηκων δανείων


ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (Dow Jones) – Η ολλανδική αρχή ανταγωνισμού, η NMa, ξεκίνησε σήμερα έρευνα για τις πρακτικές των τραπεζών στα ενυπόθηκα δάνεια στην Ολλανδία καθώς οι ολλανδικές τράπεζες εμφανίζουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους στα ενυπόθηκα δάνεια σε σχέση με άλλες χώρες.

Σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η NMa αναφέρει ότι διαθέτει επαρκείς αποδείξεις για την έναρξη της έρευνας καθώς φαίνεται ότι οι δυνάμεις της αγοράς δεν λειτουργούν στην αγορά των ενυπόθηκων δανείων.

"Τα υψηλά περιθώρια φαίνεται να υποδεικνύουν κάποια έλλειψη των δυνάμεων της αγοράς", δήλωσε ο Pieter Kalbfleisch, πρόεδρος του Δ.Σ. της NMa. Ο Kalbfleisch σημείωσε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν "άλλες εξηγήσεις" για τα υψηλότερα περιθώρια, ωστόσο η έλλειψη των δυνάμεων της αγοράς μπορεί να οδηγήσει σε "αδικαιολόγητα υψηλά περιθώρια" και αυτό δικαιολογεί την έναρξη της έρευνας.

Στον Ολλανδία, περίπου 3,5 νοικοκυριά έχουν υποθήκες από συνολικά 4 εκατ. ιδιόκτητες κατοικίες. Συνολικά, το ύψος των ενυπόθηκων δανείων στην Ολλανδία φτάνει τα 590 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη NMa.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης μελέτης της NMa στον ανταγωνισμό εντός του κλάδου των ενυπόθηκων δανείων στην Ολλανδία που αναμένεται να δημοσιευθεί την άνοιξη του 2011.



source: capital.gr

No comments:

Share |