Monday, November 1, 2010

Wind Hellas: Στις 4/11 η ακρόαση για το διακανονισμό οφειλών


Wind Hellas: Στις 4/11 η ακρόαση για το διακανονισμό οφειλών


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Η ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Wind Hellas προχωρά στην εφαρμογή της διάταξης διακανονισμού οφειλών καθώς πραγματοποιεί τη δεύτερη αναδιάρθρωση των χρεών της τους τελευταίους 12 μήνες. Για να προχωρήσει στην εφαρμογή της παραπάνω διάταξης πρέπει να λάβει έγκριση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας και του 75% των κατόχων καλυμμένων ομολόγων ανώτερης εξασφάλισης, των οποίων η προσφορά για την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας εγκρίθηκε πριν δύο εβδομάδες.

Περισσότεροι από το 82% των ομολογιούχων, που κατέχουν ομολογίες του ομολόγου των 1,22 δισ. ευρώ, έχουν προχωρήσει σε δεσμευτικές συμφωνίες για να στηρίξουν τη διαδικασία, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία αναζητεί την υποστήριξη από τους κατόχους του ανακυκλούμενου χρέους και τις τράπεζες. Η διαδικασία “αποτελεί μέρος της συνολικής αναδιάρθρωσης του ομίλου που θα παράσχει στην Wind Hellas νέα κεφάλαια και θα απομοχλεύσει σημαντικά την κεφαλαιακή της δομή,” συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Η ακρόαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο του 2009 η εταιρεία προχώρησε σε αναδιάρθρωση γεγονός που αφαίρεσε από τον ισολογισμό της πάνω από 1 δισ. ευρώ σε χρέη.



source: capital.gr

No comments:

Share |