Monday, October 18, 2010

Citigroup: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη


Citigroup: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη

Καθαρά κέρδη 2,2 δισ. δολ. ή 7 cents ανά μετοχή ανακοίνωσε σήμερα η Citigroup Inc. συμπληρώνοντας το τρίτο διαδοχικό τρίμηνο λειτουργικών κερδών.

Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η τράπεζα είχε ανακοινώσει λειτουργικά κέρδη 101 εκατ. δολ. που αντιστοιχούσε σε ζημιές 27 cents ανά μετοχή.

Τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε 2,6 δισ. δολ. ή 8 cents ανά μετοχή. Την ίδια στιγμή τα έσοδα για το γ΄ τρίμηνο του 2010 διαμορφώθηκαν σε 20,7 δισ. δολ. από 23,1 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 6 cents ανά μετοχή με έσοδα ύψους 21 δισ. δολ.

Οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημιές, παροχές και αποζημιώσεις υποχώρησαν 746 εκατ. δολ. και διαμορφώθηκαν σε 5,9 δισ. δολ. ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από το β΄ τρίμηνο του 2007, αντανακλώντας τη συνεχή βελτίωση στο χαρτοφυλάκιο των δανείων, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

Την ίδια στιγμή ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 διαμορφώθηκε στο 12,5%, ενώ ο βασικός δείκτης κοινών κεφαλαίων (Common Ratio) διαμορφώθηκε στο 10,3% στο τέλος του γ΄ τριμήνου.

Ο τίτλος της εταιρείας σημειώνει άλμα 2,2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.


source: capital.gr

No comments:

Share |