Monday, October 18, 2010

Ηλεκτρονικά καταστήματα στην Κίνα ξεκινούν Wal-Mart και Gap



Ηλεκτρονικά καταστήματα στην Κίνα ξεκινούν Wal-Mart και Gap


ΠΕΚΙΝΟ (AFP) – Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων παγκοσμίως Wal-Mart Stores Inc. (WMT) και η εταιρεία ειδών ένδυσης Gap Inc. (GPS) θα ξεκινήσουν να λειτουργούν online καταστήματα στην Κίνα για να εκμεταλλευτούν την ταχύτατα αναπτυσσόμενη ηλεκτρονική αγορά της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, Wal-Mart θα χρησιμοποιήσει τη δική διαδικτυακή πλατφόρμα για την προώθηση των πωλήσεων των καταστημάτων Sam΄s Club που λειτουργούν στην Κίνα.

Ο επικεφαλής ηλεκτρονικού εμπορίου της Wal-Mart, Eduardo Castro-Wright, σε συνάντησή του με επενδυτές στις αρχές του μήνα δήλωσε πως η εταιρεία είναι “ενθουσιασμένη με το μέγεθος της ευκαιρίας” για τις online πωλήσεις στην Κίνα.

Η Gap, η οποία έχει ανακοινώσει πως θα ανοίξει τα πρώτα τέσσερα καταστήματα στο Πεκίνο κα τη Σαγκάη, θα ξεκινήσει τις online πωλήσεις στη χώρα τον επόμενο μήνα.

Οι online πωλήσεις στην Κίνα, στην οποία ο αριθμός χρηστών του διαδικτύου ανέρχεται σε 420 εκατ., αυξήθηκαν κατά 117% πέρυσι στα 39 δισ. δολ., σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία ερευνών iResearch.

Σύμφωνα με τους FT, η Wal-Mart προβλέπει πως η Κίνα θα ξεπεράσει την Ιαπωνία και τη Βρετανία τα επόμενα πέντε χρόνια για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου μετά τις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις εκτιμάται πως θα φτάσουν τα 230 δισ. δολ. έως τότε ενώ στις ΗΠΑ αναμένεται πως θα φτάσουν τα 490 δισ. δολ.


source: capital.gr

No comments:

Share |