Monday, October 18, 2010

Εγκατέλειψαν και επίσημα τις προσπάθειες ένωσης οι BHP και RIo Tinto



Εγκατέλειψαν και επίσημα τις προσπάθειες ένωσης οι BHP και RIo Tinto

Οι BHP Billiton και Rio Tinto εγκατέλειψαν και επίσημα τις προσπάθειες δημιουργίας της μεγαλύτερης εταιρείας εξαγωγής σιδηρομεταλλεύματος παγκοσμίως, καθώς οι αρχές εξέφρασαν ανησυχίες για τον περιορισμό του ανταγωνισμού.

Οι αλλαγές που απαιτούσαν οι αρχές, μεταξύ των οποίων και η πώληση assets, «ήταν μη αποδεκτές και για τις δύο εταιρείες», σχολιάζει η Rio Tinto σε ανακοίνωσή της.

Η BHP από την πλευρά της επιβεβαίωσε τη λήξη της συμφωνίας για την ένωση των ορυχείων, σιδηροδρόμων και λιμανιών στην απομακρυσμένη περιοχή Pilbara της Αυστραλίας, με ξεχωριστή ανακοίνωση.

Οι BHP και Rio , η μεγαλύτερη και η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης παγκοσμίως, σκόπευαν να εξοικονομήσουν περί τα 10 δισ. δολάρια με την ένωσή τους. Πρόκειται εξάλλου για τη δεύτερη φορά που ο διευθύνων σύμβουλος της BHP, ο 48χρονος Marius Kloppers, απέτυχε να ολοκληρώσει μια συμφωνία με την Rio.

«Η Rio έχει περισσότερα να κερδίσει από την ακύρωση της συμφωνίας, καθώς έχει περισσότερες εναλλακτικές στον τομέα των υποδομών», σχολιάζουν οι αναλυτές.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχές ανταγωνισμού στη Γερμανία και την Ιαπωνία δήλωσαν ότι αντιτίθενται στη συμφωνία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επρόκειτο να εγείρει επίσημες ενστάσεις, όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία.



source: capital.gr

No comments:

Share |