Monday, September 20, 2010

FT: Αναβλήθηκαν τα «τεστ αντοχής» των ελληνικών τραπεζών


FT: Αναβλήθηκαν τα «τεστ αντοχής» των ελληνικών τραπεζών


Την αναβολή των «τεστ αντοχής» στις ελληνικές τράπεζες κατά ένα μήνα αποφάσισαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα σε σημερινό δημοσίευμά της, η αναβολή των τεστ αποφασίστηκε προκειμένου να έχουν οι αρμόδιες αρχές τον χρόνο να αποτιμήσουν την πορεία των πωλήσεων ελληνικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές.

Τα stress tests των ελληνικών τραπεζών θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Οκτωβρίου, αναφέρουν οι FT.

Η καθυστέρηση αυτή σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθούν τόσο τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όσο και η έκβαση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

«Μια επιτυχημένη ΑΜΚ από την ΕΤΕ θα δώσει ώθηση στην εμπιστοσύνη των επενδυτών… Επίσης θα επιταχύνει τις συγχωνεύσεις και εξαγορές που βρίσκονται ήδη υπό συζήτηση», σχολίασε ανώτατος τραπεζίτης.

Αύριο έχει προγραμματιστεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου τρίμηνης διάρκειας, με την προσοχή των αναλυτών να είναι στραμμένη στις προσφορές που θα κατατεθούν καθώς και στα επίπεδα στα οποία θα διαμορφωθεί το επιτόκιο δανεισμού.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |