Monday, September 20, 2010

Περικοπές έως και 1.400 θέσεων εργασίας εξετάζει η Alitalia


Περικοπές έως και 1.400 θέσεων εργασίας εξετάζει η Alitalia

Το ενδεχόμενο περικοπής 1.200-1.400 θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του έτους εξετάζει η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κοριέρε ντέλα Σέρα.

Το ενδεχόμενο περικοπής 1.200-1.400 θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του έτους εξετάζει η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κοριέρε ντέλα Σέρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Ρόκο Σαμπέλι, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στις περικοπές στις 2 Σεπτεμβρίου σε ομιλία του ενώπιον 400 εργαζομένων. Ο Σαμπέλι έκανε λόγο για μείωση του δυναμικού στο επίπεδο που προβλέπεται από το «Φοίνιξ», το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Το σχέδιο «Φοίνιξ» προβλέπει ότι η Alitalia θα πρέπει να έχει 12.600 υπαλλήλους, δηλαδή 1.400 λιγότερους απ' όσους εργάζονται σήμερα στην εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η Alitalita, η οποία ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας, εξαγοράστηκε από ένα συνεταιρισμό Ιταλών μεγαλοεπιχειρηματιών και συγχωνεύτηκε με την Air One, τη δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της χώρας.

Η νέα εταιρεία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στις 13 Ιανουαρίου 2009, την επομένη της ανακοίνωσης της συνεργασίας της με την ολλανδογαλλική Air France-KLM. Το σχέδιο εξυγίανσης της Alitalia οδήγησε στην κατάργηση περισσότερων από 3.000 θέσεων εργασίας.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |