Monday, September 20, 2010

Γερμανία: Αναμένεται επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2010


Γερμανία: Αναμένεται επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2010



Βερολίνο (Dow Jones) – Η οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2010, αν και η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί σε σχέση με το ρυθμό του β΄ τριμήνου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο μηνιαίο report του.

Μετά από το δεύτερο τρίμηνο, όπου η οικονομία διευρύνθηκε με ετήσιο ρυθμό 9%, το υπουργείο επισήμανε ότι οι τομείς της μεταποίησης και των κατασκευών συγκεκριμένα, είχαν εμφανίσει σημαντική ανάπτυξη.

Ωστόσο, οι πιο πρόσφατοι δείκτες, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της βιομηχανικής παραγωγής που σημείωσε οριακή αύξηση 0,1% τον Ιούλιο και 2,2% υποχώρηση οι βιομηχανικές παραγγελίες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αποδεικνύουν ότι ο ρυθμός της ανάπτυξης έχει έκτοτε επιβραδυνθεί.

«Η ανάκαμψη πιθανότητα θα συνεχιστεί και το υπόλοιπο του έτους, αν και με πολύ μικρότερο ρυθμό», επισημαίνει το υπουργείο.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεψε ότι η Γερμανία θα αναπτυχθεί 3,4% το 2010. Η γερμανική κυβέρνηση έχει μια πολύ χαμηλότερη πρόβλεψη, στο 1,4%, την οποία και αναμένεται να αναθεωρήσει τον επόμενο μήνα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Rainer Bruederle, έχει δηλώσει ότι ο νέος στόχος θα είναι υψηλότερος του 2,5%.

Αναφορικά με τα χρηματοοικονομικά του προϋπολογισμού της κυβέρνησης, το υπουργείο εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα έχει λιγότερο νέο δανεισμό από ό,τι αρχικά σχεδιαζόταν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

Η προσδοκία είναι ότι ο νέος καθαρός δανεισμός θα είναι κατά πολύ κάτω των 60 δισ. ευρώ, επισημαίνεται στο report.

Ο υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble δήλωσε στα μέλη του κοινοβουλίου, καθώς παρουσίαζε τις προτάσεις για τον προϋπολογισμό του 2011 την προηγούμενη εβδομάδα, ότι ο καθαρός νέος δανεισμός θα βρίσκεται μεταξύ 50-60 δισ. ευρώ αυτό το χρόνο.

Το report του υπουργείου εμφάνισε ότι τα φορολογικά έσοδα ήταν υψηλότερα κατά 3,6% τον Αύγουστο έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2009. Τα ομοσπονδιακά φορολογικά έσοδα ήταν επίσης υψηλότερα κατά 3,2% έναντι του περασμένου έτους.


source: capital.gr

No comments:

Share |