Friday, September 10, 2010

Dubai World: Κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές


Dubai World: Κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές


Η Dubai World ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταλήξει σε επίσημη συμφωνία με το 99% των πιστωτών της για την αναδιάρθρωση του χρέους της ύψους 24,9 δισ. δολαρίων.

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι συνεχίζει να υποστηρίζει ως μέτοχος την Dubai World, δήλωσε ο σεΐχης Ahmad Bin Saeed Al Maktoum, επικεφαλής της Ανώτατης Επιτροπής Δημοσιονομικών του Ντουμπάι.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας έγγραφο της εταιρείας προς τους πιστωτές της, σλυμφωνα με το οποίο η Dubai World σχεδιάζει να προχωρήσει σε πώληση παγίων της, με στόχο την άντληση 19,4 δισ. δολαρίων και τη μείωση του δανεισμού της.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η εταιρεία ανέφερε στους πιστωτές πως η κεφαλαιακή δομή της είναι ακατάλληλη και απαιτείται «άμεση» αναδιάρθρωση.

Η Dubai World, η οποία διαχειρίζεται από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι και πάρκα ψυχαγωγίας, ανέφερε πως η διάθεση των παγίων στα επόμενα οκτώ χρόνια, θα αποφέρει έως και 19,4 δισ. δολάρια, ενώ η αξία παρόμοιων ενεργειών στις τρέχουσες τιμές θα ανερχόταν στο μέγιστο ποσό των 10,4 δισ. δολαρίων.

Επιπλέον, σε μια ένδειξη της έκτασης της αναμόρφωσης που απαιτείται, η εταιρεία θα διορίσει νέο εκτελεστικό διευθυντή καθώς και νέο οικονομικό διευθυντή.

Ωστόσο, ο Aidan Birkett, υπεύθυνος της αναδιάρθρωσης, θα παραμείνει στη θέση του έως το Δεκέμβριο.

Το έγγραφο ανέφερε ότι η διάθεση μπορεί να αφορά το μερίδιο της εταιρείας στη Barney΄s, το Atlantis Hotel στο Ντουμπάι, και το MGM Resorts International.

source: capital.gr

No comments:

Share |