Tuesday, September 7, 2010

Σθεναρή ανάκαμψη διεθνών υπηρεσιών


Σθεναρή ανάκαμψη διεθνών υπηρεσιών


Σθεναρή ανάκαμψη παρουσιάζει ο τομέας των διεθνών υπηρεσιών, την ίδια στιγμή που άλλοι βασικοί τομείς της οικονομίας καταγράφουν επιδείνωση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εφόρου Εταιρειών, οι αιτήσεις για εγγραφές εταιρειών κατέγραψαν μεγάλη αύξηση 35,5% τον Αύγουστο. Οι αιτήσεις, που αποτελούν σαφή ένδειξη για την πορεία του τομέα των διεθνών υπηρεσιών, έφθασαν τις 1.260 έναντι 930 το περσινό Αύγουστο.

Η αύξηση δίνει ανάσα αισιοδοξίας στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που προβληματίζεται μετά την απότομη αύξηση του πληθωρισμού, την καθίζηση των πωλήσεων ακινήτων και την αύξηση της ανεργίας.

Η αύξηση του τομέα διεθνών υπηρεσιών, που αντανακλάται επίσης στις αυξημένες καταθέσεις από τρίτες χώρες, ενισχύει τις προσδοκίες για βελτίωση των μεγεθών στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα. Η ανάκαμψη της ρωσικής και της ουκρανικής οικονομίας ενισχύει τη μεγέθυνση του τομέα των διεθνών υπηρεσιών, που θεωρείται από τους σημαντικότερους για την κυπριακή οικονομία.

Τους οκτώ μήνες του 2010 οι αιτήσεις για εγγραφές καταγράφουν μεγάλη άνοδο 25,6% και έφθασαν τις 12.417 από 9.888 τους πρώτους οκτώ μήνες του 2009.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων εταιρειών στην Κύπρο ανερχόταν τέλος Αυγούστου 2010 στις 230.938.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |