Tuesday, September 7, 2010

ΗΠΑ: Στο 10% βλέπουν την ανεργία BofA και Morgan Stanley


ΗΠΑ: Στο 10% βλέπουν την ανεργία BofA και Morgan Stanley

Η ανεργία στις ΗΠΑ αναμένεται να αγγίξει το 10% στους επόμενους μήνες, καθώς η οικονομία αποτυγχάνει να αναπτυχθεί αρκετά γρήγορα ώστε να απασχολήσει τους ανθρώπους που εντάσσονται ξανά στο εργατικό δυναμικό.

Τα παραπάνω υποστηρίζουν οικονομολόγοι της BofA Merrill Lynch Global Research και της Morgan Stanley.

Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν 67.000 τον Αύγουστο, μετά από την άνοδο των 107.000 του προηγουμένου μήνα, ενώ η ανεργία σημείωσε άνοδο στο 9,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εργοδότες, μεταξύ των οποίων και οι κρατικές υπηρεσίες, έχουν προσθέσει 723.000 εργαζόμενους στο μισθολόγιό τους μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους, αποδεικνύοντας ότι θα χρειαστούν χρόνια για να ανακτηθούν οι 8,4 εκατ. θέσεις εργασίας που χάθηκαν στη διάρκεια της ύφεσης, στη μεγαλύτερη μεταπολεμική απώλεια θέσεων.

Παρόλα αυτά, τα στοιχεία του Αυγούστου διασκέδασαν τις ανησυχίες ότι η οικονομία παραπαίει, και ίσως καθυστερήσουν και τη λήψη δράσης από την αμερικανική κεντρική τράπεζα.

«Η ανάπτυξη είναι πολύ μέτρια ώστε να μειωθεί επιτυχώς ο δείκτης της ανεργίας, δήλωσε η Michelle Meyer, οικονομολόγος της BofA Merrill Lynch στη Νέα Υόρκη.

«Σε αυτό το επίπεδο, περίπου ένα χρόνο μετά από την έναρξη της ανάκαμψης, η δημιουργία θέσεων εργασίας παραμένει χαμηλή», προσθέτει.

Εξάλλου, η BofA Merrill Lynch αναβαθμίζει το στόχο για το ποσοστό της ανεργίας το 2011 στις ΗΠΑ στο 10,1%, υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη του 9,5%, με την ανάπτυξη να επιβραδύνεται στο 1,8% για όλο το 2011, έναντι εκτιμήσεων για 2,3%.

Οι Richard Berner και David Greenlaw της Morgan Stanley προβλέπουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για τα τρία τελευταία τρίμηνα του 2010 θα διαμορφωθεί στο 2%.

«Με τέτοια χαμηλά ποσοστά, αναμένεται και υψηλή ανεργία στο τέλος του έτους, πιθανώς στο 9,7% από το 9,4% που είχαμε αρχικά προβλέψει.

source: capital.gr

No comments:

Share |