Friday, September 3, 2010

ΗΠΑ: Μικρή άνοδος της ανεργίας στο 9,6% τον Αύγουστο


ΗΠΑ: Μικρή άνοδος της ανεργίας στο 9,6% τον Αύγουστο

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να χάνει θέσεις εργασίας τον Αύγουστο αν και ο ρυθμός των απωλειών επιβράδυνε αισθητά, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η αμερικανική οικονομία έχασε 54.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, με τον δείκτη ανεργίας να φτάνει το 9,6% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, από 9,5% τους προηγούμενους δύο μήνες.

Η αμερικανική οικονομία χάνει θέσεις εργασίας για τρεις διαδοχικούς μήνες, αν και τα τελευταία στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για απώλειες 110,000 θέσεων εργασίας σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Τα στοιχεία του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν παράλληλα για να δείξουν απώλειες 54.000 θέσεων εργασίας από το αρχικό μέγεθος των 131.000 που είχε ανακοινωθεί.

Η έκθεση για την απασχόληση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα έδειξε ότι οι νέες προσλήψεις από τον ιδιωτικό τομέα δεν ήταν αρκετές για να αντισταθμίσουν τις απώλειες κυβερνητικών θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα πρόσθεσαν 67.000 θέσεις εργασίας.

Στον αντίποδα, ο κρατικός τομέας έχασε 121.000 θέσεις εργασίας καθώς έληξαν οι συμβάσεις των απασχολούμενων στην απογραφή του πληθυσμού των ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε και ενώ οι τοπικές κυβερνήσεις μειώνουν τις θέσεις εργασίας λόγω των πιέσεων στους ισολογισμούς τους.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι το 42% των ανέργων βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας δια διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών από 45% τον προηγούμενο μήνα.

Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν τέλος ότι η μέση εβδομάδα εργασίας παρέμεινε αμετάβλητη στις 34,2 ώρες, ενώ οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,06 δολ. στα 22,66 δολ. τον Αύγουστο.

source: capital.gr

No comments:

Share |