Tuesday, August 10, 2010

Στον... ρυθμό της Federal Reserve η Σοφοκλέους


Στον... ρυθμό της Federal Reserve η Σοφοκλέους


Για ακόμη μία… Αυγουστιάτικη συνεδρίαση ετοιμάζονται οι απομείναντες «εντός παιδιάς» τη στιγμή που και η τρέχουσα ειδησεογραφία δεν προσφέρεται για μόχλευση. Με τον Γενικό Δείκτη οριακά πάνω από τις 1.700 μονάδες, «γλυτώνοντας» εχθές την υποχώρηση χαμηλότερα των 1.700 μονάδων (ελάχιστη τιμή στις 1.701,8 ) και τον FTSE 20 στις 833,3 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών δεν παραπέμπει σε κάτι ουσιώδες και οι πληροφορίες περί επανεμφάνισης sovereign funds μένει να επιβεβαιωθεί στο… ταμπλώ και τις συναλλαγές κυρίως τραπεζικών μετοχών.


Προσώρας κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται, ωστόσο καλά ενημερωμένες πηγές επιμένουν να υποστηρίζουν την εκτίμηση τους περί επανάκαμψης κεφαλαίων αυτού του χαρακτήρα και εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο ίσως και πριν το τέλος Αυγούστου.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αρκετά νωρίς- από τις 10/8- να αρχίσει να αποτυπώνεται στο… ταμπλώ αυτή η προσδοκία τη στιγμή μάλιστα που οι τρέχουσες (ή και λίγο χαμηλότερες) αποτιμήσεις θα διευκόλυναν τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους.

Πρόκειται για μία εκτίμηση και πληροφόρηση που δεν απορρίπτουμε βέβαια, οφείλουμε να την καταγράψουμε και να την έχουμε στα υπόψη μας εάν πράγματι συν τω χρόνω φανεί πως υλοποιούνται κάποια επενδυτικά σχέδια.

Σε κατάσταση αναμονής και τα ξένα χρηματιστήρια αφ΄ ενός για τον πληθωρισμό της Γερμανίας και το βράδυ για τις αποφάσεις της Fed, με την Κεντρική Τράπεζα να αποφασίζει για την επέκταση του προγράμματος «στήριξης-διάσωσης». Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Wall θα αντιδράσει ανάλογα. Στην περίπτωση δε της ευόδωσης του θετικού θα δίνονταν ένα ισχυρό κίνητρο για ακόμη έναν ανοδικό γύρο.


Όλα αυτά μετά τις 21:15 (ώρα Ελλάδος) όταν θα ανακοινωθούν περισσότερα από την ευέλικτη Fed, που μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί πως δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εικόνα της αμερικανικής οικονομίας, το χρηματιστήριο της Wall. Θα δείξει…

Για αυτό και οι όποιες κινήσεις επιχειρηθούν σήμερα θα γίνουν σε συσχέτιση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την λογική προεξόφλησης της όποιας απόφασης το βράδυ.

Ούτως ή άλλως ο τραπεζικός κλάδος διορθώνει από τις… παρυφές των 2.000 και συγκεκριμένα από τις 1.996,8 μονάδες (στις 3/8) αφήνοντας… ουρά για περαιτέρω μικρή διόρθωση.

Επιχειρώντας να ανιχνεύσουμε την βραχυπρόθεσμη τάση εντοπίζουμε δύο κύρια σενάρια, όπως αναφέρονται σχετικά από τον Στέφανο (deiktes.com) βάσει των οποίων ο εν εξελίξει κυματισμός μπορεί να έχει κατάληξη είτε στην περιοχή του χθεσινού χαμηλού έως τις 1.650 μονάδες. Ή στην δεύτερη περίπτωση, εάν υποτεθεί πως πρόκειται για έναν ευρύτερο πτωτικό κυματισμό η έκταση της διόρθωσης θα μπορούσε να φτάσει από τις 1.645 έως τις 1.595 μονάδες.

Προσωπική μας εκτίμηση, πως με βάση την τρέχουσα ειδησεογραφία το πρώτο σενάριο φαίνεται να συγκεντρώνει-προσώρας- τις περισσότερες πιθανότητες. Επιμένοντας δε, πως οι βασικοί δείκτες (της Wall, και ο DAX) δ ε ν δίνουν σήμα οριστικής αποχώρησης από το παιχνίδι.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |