Tuesday, August 10, 2010

Ηλεκτρονικά οι εγγραφές εταιρειών


Ηλεκτρονικά οι εγγραφές εταιρειών


Ηλεκτρονικά θα μπορούν πλέον να εγγράφονται εταιρείες στην Κύπρο με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογράψει το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και η εταιρεία IBM. Όπως ανέφερε στη StockWatch ο λειτουργός του Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη, Τρύφωνας Τρύφωνος, με βάση το συμβόλαιο, το χρονοδιάγραμμα για έναρξη του προγράμματος είναι ο Νοέμβριος του 2010.

Όπως εξήγησε ο κ. Τρύφωνος, με το νέο σύστημα θα μπορούν όλοι οι πελάτες του Τμήματος Εφόρου και Εταιρειών να εγγράφουν εταιρείες ηλεκτρονικά, μειώνοντας το διοικητικό κόστος αλλά και τη γραφειοκρατία.

«Για τις εγγραφές εταιρειών περιορισμένης ευθύνης θα πρέπει να υπάρχει και δικηγόρος όπου θα ετοιμάζει το εταιρικό καταστατικό. Στην περίπτωση αυτή, ο δικηγόρος θα μπορεί να στέλνει τα έγγραφα από το γραφείο του και να μη χρειάζεται η παρουσία του».

Για τις άλλου είδους εγγραφές εταιρειών π.χ. εμπορικές επωνυμίες, συνεταιρισμούς, αλλοδαπές εταιρείες, θα μπορεί η εγγραφή να γίνεται από τις ίδιες τις εταιρείες.

«Προσπάθεια μας είναι ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του Τμήματος και η μείωση του διοικητικού κόστους», τόνισε ο κ. Τρύφωνος, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής εγγραφής των εταιρειών θα συντείνει στην περαιτέρω προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου υπηρεσιών.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |