Monday, August 23, 2010

Συμφωνία μεταξύ DB, Sberbank, Strabag, για ρωσική κοινοπραξία


Συμφωνία μεταξύ DB, Sberbank, Strabag, για ρωσική κοινοπραξία


Φρανκφούρτη (Dow Jones)- Η Deutsche Bank, η ρωσική τράπεζα OAO Sberbank και η αυστριακή κατασκευαστική Strabag SE ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι υπέγραψαν συμφωνία για την εξαγορά από την Sberbank ενός πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής σε μια ρωσική κοινοπραξία υποδομών, που περιελάμβανε και τις Deutsche Bank και Strabag.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η Sberbank σχεδιάζει να αποκτήσει το 51% των μετοχών της κοινοπραξίας DB Development, το 49% των οποίων ελέγχεται από την Strabag και το 2% από τον Dmitry Garkusha, τον γενικό διευθυντή της DB Development.

Η DB Development είναι μια κοινοπραξία που ιδρύθηκε το 2007 μεταξύ της Deutsche Bank και της Strabag. Δημιουργήθηκε μετά από την έγκριση της ανάπτυξης και χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μιας ευρείας γκάμας μεγάλων projects υποδομών και real estate στη Ρωσία και σε γειτονικές χώρες.

Η αξία της συναλλαγής δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρη. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010, ανέφεραν οι εταιρείες.

Η συνεργασία «ανοίγει νέες ευκαιρίες για τη ρωσική αγορά real estate, όπου οι κατασκευαστές, αν και έχουν ομάδες επαγγελματιών και ενδιαφέροντα projects, μερικές φορές δεν έχουν την κατάλληλη κεφαλαιακή βάση για την ολοκλήρωση (των έργων), καθώς η οικονομική κρίση επηρέασε σημαντικά τον κλάδο», δήλωσε ο Andrei Stroev, επικεφαλής του τμήματος real estate και διοίκησης της Sberbank.

Ο Joerg Bongatz, πρόεδρος του δ.σ. της ΟΟΟ Deutsche Bank και μέλος του συμβουλίου της ZAO DB Development, εμφανίστηκε ικανοποιημένος δηλώνοντας ότι «ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας, δημιουργήθηκε μια πολύ δυναμική αναπτυξιακή εταιρεία».


source: capital.gr

No comments:

Share |