Monday, August 23, 2010

"Ανοιχτό" το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου από το Ντουμπάι


"Ανοιχτό" το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου από το Ντουμπάι

Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Οικονομικών του Ντουμπάι, Abdulrahman Al-Saleh, το ενδεχόμενο να προχωρήσει η χώρα του σε έκδοση ομολόγου εντός του 2010, σύμφωνα με δημοσίευμα του Emirates Business.

To Ντουμπάι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οργανώνει road-show για επενδυτές σταθερού εισοδήματος στην Ασία, μία κίνηση που αναλυτές εκλαμβάνουν ως ένδειξη επερχόμενης έκδοσης, καθώς η χώρα αναδιαρθρώνει χρέος ύψους 23,5 δισ. δολαρίων.

«Οι επιλογές είναι διαθέσιμες. Δεν βρισκόμαστε υπό πίεση να κάνουμε οτιδήποτε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Abdulrahman Al-Saleh.

Το road-show του Ντουμπάι οργανώνουν οι HSBC και Mitsubishi UFJ και θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Αυγούστου στο Χονγκ Κονγκ.

Εντός των στόχων ο προϋπολογισμός

Στο μεταξύ, ο υπεύθυνος για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Εμιράτου, Dhahi Khalfan Tamim, δήλωσε αργά την Κυριακή ότι το έλλειμμα του Ντουμπάι θα διαμορφωθεί φέτος σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι του 2009, ότι δεν θα υπερβαίνει το στόχο του 2% και ότι δεν υπάρχουν σχέδια για νέους φόρους.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί το έλλειμμα ακόμη και κάτω του 2%.

Τον Φεβρουάριο, ο Abdulrahman Al-Saleh είχε προαναγγείλει περιορισμό των λειτουργικών δαπανών της κυβέρνησης κατά 15% για το τρέχον έτος.

source: capital.gr

No comments:

Share |