Monday, August 23, 2010

Σταθεροποιητικά ο χρυσός


Σταθεροποιητικά ο χρυσός

Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, περιορίζοντας τις αρχικές του απώλειες, καθώς μερίδα των επενδυτών παρέμεινε πιστή εν μέσω νευρικότητας των αμερικανικών δεικτών. Αν και το κλίμα σήμερα στις αγορές ήταν πολύ καλύτερο λόγω των επιχειρηματικών ειδήσεων, η νευρικότητα της Wall σκίασε τις προοπτικές, ευνοώντας εν μέρει και τα μέταλλα.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού έκλεισαν στα 1.228,50 δολάρια η ουγγιά, μόλις κατά 0,02% ή 30 cents από το κλείσιμο της Παρασκευής.
Οι πιέσεις που δέχτηκε σήμερα ο χρυσός, καθώς ενδοσυνεδριακά έφτασε να υποχωρεί μέχρι και 4 δολάρια, δημιουργήθηκαν και από τη νευρικότητα στην αγορά συναλλάγματος, με το ευρώ να υποχωρεί στα 1,2713. "Στο επίκεντρο βρίσκονται πάλι οι συνθήκες της ευρωζώνης", είπε ο Paul Mackel της HSBC.

Ενδιαφέρον προσελκύουν τα στοιχεία για τον δείκτη ΡΜΙ, με τον κλάδο μεταποίησης στη Γερμανία να επεκτείνεται με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών και κάτω από τις προβλέψεις.

Ο ιδιωτικός τομέας της Ευρωζώνης διευρύνθηκε με μικρότερο ρυθμό τον Αύγουστο, επιβαρημένος από τον μεταποιητικό κλάδο καθώς και τις υπηρεσίες, αλλά παρέμεινε πάνω από το βασικό επίπεδο των 50 μονάδων, με τον προκαταρκτικό δείκτη της Markit να υποχωρεί σε χαμηλό δύο μηνών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 56,1 μονάδες από τις 56,7 μονάδες τον Ιούλιο.

source: reporter.gr

No comments:

Share |