Monday, August 23, 2010

Campbell: Εξετάζει προσφορά £1,5 δισ. για δραστηριότητες της United Biscuits


Campbell: Εξετάζει προσφορά £1,5 δισ. για δραστηριότητες της United Biscuits

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Ο αμερικανικός όμιλος τροφίμων Campbell Soup Co. (CPB) εξετάζει την κατάθεση προσφοράς ύψους 1,5 δισ. λιρών για εξαγορά μέρους της United Biscuits (Holdings) PLC (UD-UBI), σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times που επικαλείται πηγές.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η αμερικανική εταιρεία ενδιαφέρεται περισσότερο για τις δραστηριότητες παραγωγής μπισκότων της United και λιγότερο για εκείνες των snacks, που περιλαμβάνουν προϊόντα όπως τα Hula Hoops και τα KP nuts.

Η United ανήκει στον όμιλο Blackstone και στην γαλλική PAI Partners. Παράλληλα, το δημοσίευμα, χωρίς να επικαλείται πηγές, αναφέρει πως εξετάζεται και η περίπτωση ξεχωριστών προσφορών για τις μονάδες μπισκότων, snacks και της βόρειας Ευρώπης, προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές, καθώς υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος για το σύνολο της εταιρείας.

Η Blackstone και η PAI προσέλαβαν τις Goldman Sachs και JP Morgan τον περασμένο μήνα και έθεσαν επίσημα την εταιρεία προς πώληση.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα η Campbell μπορεί να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από τις Kraft Foods Inc. (KFT), Kellogg Co. (K), και PepsiCo Inc. (PEP) καθώς και από ασιατικές εταιρείες.

Κανένας εκπρόσωπος της United Biscuits δεν μπορούσε να βρεθεί άμεσα για σχολιασμό, ενώ η Campbell αρνήθηκε να σχολιάσει.

source: capital.gr

No comments:

Share |