Monday, June 21, 2010

Το Αποθετήριο "εγγυάται" και Dow Jones!


Το Αποθετήριο "εγγυάται" και Dow Jones!


Το Αποθετήριο τίτλων θα είναι έτοιμο στα τέλη του μήνα να παίξει το ρόλο του θεματοφύλακα και για τις ξένες μετοχές! Η εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο όλων των απαραίτητων ενεργειών, έτσι ώστε να διευρύνει τη γκάμα των υπηρεσιών της.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που προσφέρει ένα δίχτυ ασφαλείας στους επενδυτές. Μέχρι σήμερα η κυρίαρχη πρακτική είναι ότι οι ξένες μετοχές φυλάσσονται από τον θεματοφύλακα στο όνομα του χειριστή (της τράπεζας ή της χρηματιστηριακής εταιρείας). Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ο χειριστής εμφανίσει προβλήματα, όπως έχει συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με τόσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, το πρόβλημα αυτό ενδέχεται σε έναν βαθμό να μεταφερθεί αυτόματα και στον επενδυτή.

Το Αποθετήριο θα φυλάσσει τις μετοχές για λογαριασμό κάθε επενδυτή ξεχωριστά, όπως συμβαίνει σήμερα και με τις ελληνικές μετοχές. Για να μπορέσει, μάλιστα, να είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με τους άλλους θεματοφύλακες, εξετάζεται η περίπτωση η νέα αυτή δραστηριότητα να ξεκινήσει με ιδιαίτερα χαμηλά κόστη για τους χειριστές.

source: capital.gr

No comments:

Share |