Monday, June 21, 2010

Μικρά κέρδη για το αργό


Μικρά κέρδη για το αργό


Με κέρδη τελικά έκλεισε το αργό σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς αν και η απόφαση της Κίνας να προσδώσει μεγαλύτερη ευελιξία στο νόμισμα της προκάλεσε αναπάντεχο σκεπτικισμό, οι επενδυτές διατήρησαν τη θετική τους στάση απέναντι στο πετρέλαιο, το οποίο όμως στο τέλος των συναλλαγών περιόρισε τα κέρδη του.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του αργού ενισχύθηκαν κατά 35 cents, ή 0,4% στα 78,61 δολάρια το βαρέλι.
Στην ανοδική πορεία του αργού βοήθησε και η δήλωση του ναυάρχου και επικεφαλής της αμερικανικής ακτοφυλακής Θαντ Άλεν, ο οποίος ανέφερε ότι η κατασκευή της δεξαμενής άντλησης της BP Plc που θα σταματήσει την διαρροή του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου.

Οι Αμερικανοί ειδικοί προσπαθούν να υπολογίσουν πόσο πετρέλαιο διαρρέει από την δεξαμενή αλλά δε θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συγκεκριμένο αριθμό πριν από την τοποθέτηση ενός νέου δοσομετρικού συστήματος τον Ιούλιο, πρόσθεσε ο κ. Άλεν.

Στο μεταξύ το αμερικανικό Συμβούλιο Χημικής Ασφάλειας (CSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει την διενέργεια έρευνας για τα "βαθύτερα αίτια" που οδήγησαν στην διαρροή πετρελαίου.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής δήλωσε ότι σχετικά με το ζήτημα της παράτασης κατά έξι μήνες του υπάρχοντος μορατόριουμ για νέες υποθαλάσσιες γεωτρήσεις στον Κόλπο του Μεξικού θα αποφασίσει μέχρι την Τετάρτη.

"Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση όχι αργότερα από το απόγευμα της Τετάρτης" δήλωσε ο δικαστής Μάρτιν Φέλντμαν.

source: reporter.gr

No comments:

Share |