Monday, June 21, 2010

Κομισιόν: Οικονομική ανάπτυξη για όλα τα μέλη πλην Ελλάδας το 2011


Κομισιόν: Οικονομική ανάπτυξη για όλα τα μέλη πλην Ελλάδας το 2011

Όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., πλην της Ελλάδας, θα επιστρέψουν σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2011, αναφέρει σε σημερινή της έκθεση για την απασχόληση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διατηρώντας έτσι τις εαρινές προβλέψεις της.

Η Επιτροπή προειδοποιεί πως η οικονομική ανάκαμψη είναι εύθραυστη και απειλείται από μια σειρά παραγόντων, όπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η αβεβαιότητα για τις παγκόσμιες ανισότητες και τις χρηματοοικονομικές αγορές.

«Η ετήσια αύξηση [του ΑΕΠ της Ε.Ε.] θα φτάσει το 1% φέτος και το 1,7% το 2011,» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εκτιμά πως η ανεργία το 2011 στην Ένωση θα βρίσκεται στο 9,7%, από 9.8% φέτος, και προειδοποιεί για υψηλά ποσοστά ανεργίας «για κάποιο χρονικό διάστημα» στις χώρες της Βαλτικής, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, τη Σλοβακία και την Ισπανία.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας στο 95% του ευρωπαϊκού μέσου όρου

Παράλληλα, στοιχεία που ανακοίνωσε η Κομισιόν δείχνουν πως το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας για το 2009, με όρους προτύπων αγοραστικής δύναμης, βρίσκεται στο 95% του κοινοτικού μέσου όρου.

Την υψηλότερη θέση καταλαμβάνει το Λουξεμβούργο με 268%, η Κύπρος βρίσκεται στο 98% ενώ ουραγοί είναι Ρουμανία (45%) και Βουλγαρία (41%).

source: capital.gr

No comments:

Share |