Thursday, June 17, 2010

Μ. Βρετανία: Πτώση για το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής CBI τον Ιούνιο

Μ. Βρετανία: Πτώση για το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής CBI τον Ιούνιο

Περιορίστηκε η ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής της Μ. Βρετανίας τον Ιούνιο καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν από τα επίπεδα του Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ένωση Βρετανών Βιομηχάνων (CBI).

Το ισοζύγιο της βιομηχανικής παραγωγής υποχώρησε στο +15 έναντι του +17 στη δημοσκόπηση του Μαΐου, ενώ εμφανίστηκε χειρότερο των εκτιμήσεων. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση στο +20, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι παραγγελίες εξαγωγών μειώθηκαν στο -2 τον Ιούνιο από +3 το Μάιο, ενώ οι συνολικές παραγγελίες - που περιλαμβάνουν τις εγχώριες βιομηχανικές παραγγελίες – σημείωσαν επίσης πτώση στο -23 από -18 το Μάιο.

Παρά τη μείωση των παραγγελιών, ο επικεφαλής οικονομολόγος της CBI, Ian McCafferty ανέφερε ότι ο βιομηχανικός κλάδος παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης.

«Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για προϊόντα που παράγονται στη Μ. Βρετανία μειώθηκε ελαφρώς αυτό το μήνα, ο κλάδος της μεταποίησης συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης, με τις συνθήκες να εμφανίζονται πολύ βελτιωμένες σε σύγκριση με πριν από λίγους μήνες», τόνισε ο McCafferty.

source: capital.gr.

No comments:

Share |