Thursday, June 17, 2010

Μ. Βρετανία: Χαράτσι $2 δισ. στις αμερικανικές τράπεζες

Μ. Βρετανία: Χαράτσι $2 δισ. στις αμερικανικές τράπεζες

Οι αμερικανικές τράπεζες θα συγκεντρώσουν συνολικά γύρω στα 2 δισ. δολάρια από τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου με σκοπό να πληρώσουν το βρετανικό φόρο για τα τραπεζικά bonus, μία χρέωση που θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τα μεγέθη χρηματοπιστωτικών ομίλων όπως η Citigroup, η JPMorgan και η Bank of America.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, επικαλούμενα δημοσίευμα των Financial Times, τα ποσά που θα πληρώσουν οι αμερικανικές τράπεζες, με την Goldman Sachs να καταβάλει περίπου 600 εκατ. δολάρια, θα συνεισφέρουν στην έκτακτη εισφορά των 2,5 δισ. λιρών. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο φόρος θα αποτελέσει αρνητικό παράγοντα για τα αποτελέσματα των τραπεζών τον επόμενο μήνα, με τις Citi, JPMorgan και BofA να υπολογίζεται ότι θα σημειώσουν πτώση της τάξης του 10% στα κέρδη ανά μετοχή.

Ο φόρος - που εφαρμόστηκε τον περασμένο χρόνο από την προηγούμενη κυβέρνηση εν τω μέσω δημόσιας κατακραυγής για τα τραπεζικά bonus – ανάγκασε τις τράπεζες να πληρώσουν έκτακτη εισφορά 50% για όλα τα τραπεζικά bonus άνω των 25.000 λιρών στη Μ. Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων όσων δόθηκαν σε μετοχές.

source: capital.gr

No comments:

Share |