Thursday, June 17, 2010

Μ. Βρετανία: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι λιανικές πωλήσεις το Μάιο

Μ. Βρετανία: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι λιανικές πωλήσεις το Μάιο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μ. Βρετανία το Μάιο, καθώς οι πωλήσεις καταστημάτων τροφίμων και ηλεκτρικών ειδών ανέκαμψαν ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας ONS που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε σε ποσοστό 0,6% σε μηνιαία βάση και 2,2% σε ετήσια βάση το Μάιο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος την περασμένη εβδομάδα σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση 0,3% σε επίπεδο μήνα και 2,1% σε επίπεδο έτους.

Τον Απρίλιο, οι πωλήσεις αναθεωρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό καθοδικά και εμφανίστηκαν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση ενώ ενισχύθηκαν 1,3% σε ετήσια. Η ONS αρχικά είχε ανακοινώσει ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 1,8% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο.

Εκπρόσωπος της ONS τόνισε ότι η σημαντική αναθεώρηση των στοιχείων οφείλεται στο γεγονός ότι κάποια στοιχεία καθυστέρησαν να δώσουν αποτέλεσμα, ενώ πολλά καταστήματα αναθεώρησαν τα στοιχεία τους, ειδικότερα στους κλάδους των βιβλιοπωλείων και των κοσμηματοπωλείων.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων τροφίμων αυξήθηκαν 1% το Μάιο από τον Απρίλιο καθώς οι καταναλωτές ενδεχομένως εκμεταλλεύτηκαν τις διάφορες προσφορές σε τρόφιμα και αναψυκτικά, ενώ οι πωλήσεις επίπεδων τηλεοράσεων σημείωσαν επίσης αύξηση.

«Υπάρχουν αναφορές από ορισμένους συμμετέχοντες ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε αντίκτυπο στις πωλήσεις των ηλεκτρικών ειδών», σημείωσε ο εκπρόσωπος της ONS.

source: capital.gr

No comments:

Share |