Tuesday, June 22, 2010

Ιαπωνία: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στο 2,6% το 2010


Ιαπωνία: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στο 2,6% το 2010

Στην αναβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της οικονομίας στο τρέχον έτος προχώρησε η Ιαπωνία, για να αντικατοπτρίσει το βελτιωμένο outlook για τις εξαγωγές της χώρας, ενώ η κυβέρνηση ενέκρινε ένα δημοσιονομικό πλάνο που έχει στόχο να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό στην επόμενη δεκαετία.

Ειδικότερα, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,6% στο οικονομικό έτος που λήγει το Μάρτιο του 2011, σχεδόν με διπλάσιο ρυθμό από το 1,4% που προέβλεπε τον Ιανουάριο. Τόνισε επίσης ότι η οικονομία θα μπορούσε να αναπτυχθεί κατά 2% στο οικονομικό έτος που αρχίζει τον Απρίλιο του 2011.

Εξάλλου, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ενέκρινε σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που έχει στόχο την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια και την παράλληλη μείωση του τεράστιου δημοσίου χρέους της χώρας.

Η κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Ναότο Καν σκοπεύει να περιορίσει τις ετήσιες δαπάνες στα 71 τρισ. γεν (781 δισ. δολάρια) για τα επόμενα τρία οικονομικά έτη και να διατηρήσει την έκδοση κρατικών ομολόγων κάτω από το φετινό επίπεδο των 44,3 τρισ. γεν στο επόμενο δημοσιονομικό έτος.

«Αυτό ελαχιστοποιεί την πιθανότητα δημοσιονομικής επέκτασης η οποία απαιτεί περισσότερες εκδόσεις ιαπωνικών κρατικών ομολόγων έτσι ώστε να εγκαταλειφθούν οι αποπληθωριστικές προσδοκίες, όπως συνέβη πέρσι στις ΗΠΑ», σχολιάζει ο Takuji Aida, της UBS Securities.

source: capital.gr

No comments:

Share |