Tuesday, June 22, 2010

Γερμανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση του δείκτη Ifo τον Ιούνιο



Γερμανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση του δείκτη Ifo τον Ιούνιο


ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones)—Αναπάντεχη αύξηση σημείωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ινστιτούτο ερευνών Ifo.

Ο βασικός δείκτης Ifο για το επιχειρηματικό κλίμα ενισχύθηκε στις 101,8 μονάδες τον Ιούνιο από 101,5 μονάδες το Μάιο, όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο από το Μόναχο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση του δείκτη στις 101 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ένας δεύτερος δείκτης που μετράει τις προσδοκίες αναφορικά με τις εμπορικές συνθήκες στους επόμενους έξι μήνες, σημείωσε πτώση στις 102,4 μονάδες από 103,7 μονάδες το Μάιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ο δείκτης της αξιολόγησης των εταιρειών για τις τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες ενισχύθηκε στις 101,1 μονάδες από 99,4 μονάδες τον περασμένο μήνα.

Η γερμανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί σε ποσοστό άνω του 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, ενώ η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξης της τάξης του 1,4% το 2010.

source: capital.gr

No comments:

Share |