Tuesday, June 22, 2010

Αυξήθηκαν κατά 17% οι εκατομμυριούχοι το 2009


Αυξήθηκαν κατά 17% οι εκατομμυριούχοι το 2009


Συνεχίζουν να ανακάμπτουν οι εκατομμυριούχοι του πλανήτη από την παγκόσμια οικονομική ύφεση, έχοντας επαναφέρει τα χαρτοφυλάκια τους στα επίπεδα που ήταν το 2007.

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων -ατόμων με τουλάχιστον 1 εκατ. δολ. χωρίς να περιλαμβάνεται η κύρια κατοικία- σημείωσε άνοδο 17,1% το περασμένο έτος στα 10 εκατ. άτομα, ενώ ο πλούτος τους αυξήθηκε 18,9% στα 39 τρισ. δολ. σύμφωνα με την 14η ετήσια Έκθεση Παγκόσμιου Πλούτου των Bank of America και Capgemini Group.

Η θεματική αυτή βελτίωση εκτιμάται ότι έχει επιτρέψει στους εκατομμυριούχους να ανακτήσουν το σύνολο των ζημιών που γνώρισαν κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Γερμανία συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τους περισσότερους εκατομμυριούχους, συνολικά το 53,5% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Για πρώτη φορά η περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού έφτασε την Ευρώπη στον αριθμό των εκατομμυριούχων που έφτασε τα 3 εκατ. παραμένοντας ωστόσο λίγο κάτω από τη Β. Αμερική που φτάνει τα 3,1 εκατ.

source: capital.gr

No comments:

Share |