Friday, May 21, 2010

Roubini: "Βλέπει" περαιτέρω πτώση 20% στις μετοχές


Roubini: "Βλέπει" περαιτέρω πτώση 20% στις μετοχές


Οι μετοχές θα συνεχίσουν την έντονη πτωτική τους πορεία και θα υποχωρήσουν ακόμη 20% καθώς η παγκόσμια οικονομία δείχνει αδυναμία, εκτιμά ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini.

Καθώς η αγορά διολισθαίνει σε διορθωτικό έδαφος, ο Roubini υποστηρίζει ότι η αδυναμία των χωρών της Ευρωζώνης και η επιβράδυνση των ΗΠΑ και άλλων ανεπτυγμένων κρατών θα κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για τους επενδυτές τους επόμενους μήνες.

«Ορισμένα τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπα με τον κίνδυνο ύφεσης «double-dip», τονίζει ο Roubini. «Από δω και πέρα βλέπω να επιδεινώνεται η κατάσταση», προσθέτει.

Εξάλλου, ο Roubini θεωρεί ότι οι τιμές τόσο των μετοχών όσο και των εμπορευμάτων ενδέχεται να δεχτούν πλήγμα και οι επενδυτές θα είναι ασφαλείς μόνο αν έχουν στην κατοχή τους μετρητά και άλλα ασφαλή καταφύγια. Οι επενδυτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν options για την αντιστάθμιση μελλοντικών κινδύνων της αγοράς, που όπως εκτιμά, είναι σίγουρο ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους καθώς οι συνθήκες επιδεινώνονται στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Κίνα και σε πολλά σημεία της Ευρώπης.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον Roubini, δίνει λίγα περιθώρια ανάπτυξης τόσο για σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε πολλές επενδυτικές κατηγορίες.

«Ο κίνδυνος είναι πραγματικός γιατί τα προβλήματα σε μακροοικονομικό επίπεδο υφίστανται πρωτίστως στην Ευρωζώνη. Εξάλλου, στην Κίνα υπάρχουν ενδείξεις οικονομικής επιβράδυνσης… η Ιαπωνία έχει προβλήματα και η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί», επισημαίνει.

source: capital.gr

No comments:

Share |