Friday, May 21, 2010

Dell: Αύξηση κερδών 52% στο τρίμηνο


Dell: Αύξηση κερδών 52% στο τρίμηνο


Αύξηση 52% εμφάνισε στα κέρδη α΄ τριμήνου χρήσης η Dell Inc. ωστόσο η εταιρεία εμφανίστηκε επιφυλακτική για τη συνέχεια επισημαίνοντας ότι περιμένει ηπιότερη ζήτηση μεταξύ των "μεγαλύτερων εμπορικών πελατών" στις ΗΠΑ και την Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο και στις αρχές του τρίτου, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Ειδικότερα, τα κέρδη της Dell ανήλθαν σε 441 εκατ. δολ. ή 22 cents ανά μετοχή από 290 εκατ. δολ. ή 15 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 14,9 δισ. δολ. από 12,3 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 30 cents ανά μετοχή. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 26 cents ανά μετοχή με έσοδα της τάξης των 14,3 δισ. δολ.

"Η εμπορική ζήτηση συνέχισε να αναπτύσσεται το πρώτο τρίμηνο και η Dell είναι αισιόδοξη ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί όλο το χρόνο", σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία.

Αναφέρει ωστόσο ότι "στο δεύτερο τρίμηνο και μέρος του τρίτου τριμήνου συνήθως εκδηλώνεται επιβράδυνση της ζήτησης από τους μεγάλους εμπορικούς πελάτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη".

source: capital.gr

No comments:

Share |