Monday, May 31, 2010

Η λίστα της Karstadt

Η λίστα της Karstadt

Διευρύνεται η λίστα των «μνηστήρων» της γερμανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων Karstadt, η οποία κατέρρευσε πέρυσι, αδύναμη να αντεπεξέλθει στην παγκόσμια κρίση.

Οπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του συνδίκου πτώχευσης, ανέκυψε την τελευταία στιγμή και τέταρτος υποψήφιος αγοραστής, η ταυτότητα του οποίου πάντως δεν προσδιορίστηκε. «Λάβαμε επίσημη επιστολή ενδιαφέροντος, την οποία και θα εξετάσουμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος, Κλάους Χούμπερτ Γκεργκ, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες.

Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ανέφερε ότι ο τέταρτος υποψήφιος αγοραστής είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας Αρτούρ Πακόμοφ, ο οποίος και κατέθεσε προσφορά για το 100% της Karstadt.

Το περιοδικό, χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές, αναφέρει επίσης ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας σχεδιάζει ακόμη να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ ετησίως, προκειμένου να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της γερμανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων, αλλά και να επεκτείνει την παρουσία της διεθνώς.

Ο κ. Πακόμοφ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα του real estate και ελέγχει αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες στην Αγία Πετρούπολη, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Οι άλλοι τρεις γνωστοί υποψήφιοι για την εξαγορά της Karstadt είναι το κονσόρτσιουμ Highstreet με επικεφαλής την αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs η επενδυτική Triton και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Νίκολας Μπέργκγκρουεν.

Και οι τρεις είχαν καταθέσει λεπτομερείς προσφορές έως την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας στις 28 Μαΐου. Η επιτροπή των πιστωτών, που εξετάζει τις προσφορές, αναμένεται να ανακοινώσει ποιον αγοραστή επιλέγει στις 9 Ιουνίου. Εκπρόσωπος των εργαζομένων εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιλεγεί ο υποψήφιος, ο οποίος θα διασφαλίζει το μέλλον των 25.000 υπαλλήλων της εταιρείας.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |